fbpx
Marknadsföring som genererar kunder

Varför är Google Business Profile viktigt?

Företag som inte syns på Google slås helt enkelt ut av marknaden.
Vill du att ditt företag ska överleva är det viktigt att synas på Google.

I dagens digitala värld är det viktigt för lokala företag att synas på Google Business Profile (GBP). GBP är en gratis tjänst från Google som gör det möjligt för företag att skapa en profil på Google Sök och Maps. Profilen innehåller information om företagets namn, adress, telefonnummer, öppettider, produkter eller tjänster, bilder och recensioner.

Det finns flera anledningar till varför det är viktigt för lokala företag att synas på GBP.

✔ För det första är det ett effektivt sätt att nå potentiella kunder. När någon gör en lokal sökning på Google, till exempel ”blommor Eskilstuna”, visas företag med GBP-profiler högre upp i sökresultaten. Detta gör att fler potentiella kunder får syn på ditt företag och kan kontakta dig.

✔ För det andra är GBP ett bra sätt att bygga upp ditt företags varumärke. Genom att fylla i din profil med relevant information och bilder kan du skapa ett positivt intryck hos potentiella kunder. Detta kan göra att de är mer benägna att välja ditt företag framför ett annat.

✔ För det tredje är GBP ett bra sätt att interagera med dina kunder. Du kan svara på recensioner, svara på frågor och skicka meddelanden till dina kunder. Detta kan hjälpa dig att bygga upp en relation med dina kunder och skapa en positiv kundupplevelse.

Hur kan Lenny Cay hjälpa lokala företag att synas högre på Google?

Lenny Cay är en digital marknadsföringsbyrå som specialiserar sig på att hjälpa lokala företag att synas på Google. Vi erbjuder en rad olika tjänster som kan hjälpa dig att förbättra din GBP-profil och rankas högre i sökresultaten.

Till exempel kan vi hjälpa dig att:

  • Fylla i din GBP-profil med relevant information och bilder
  • Optimera din profil för sökmotorer
  • Skapa och dela inlägg på din GBP-profil
  • Få recensioner från dina kunder
  • Svara på dina recensioner
  • Ständigt uppdatera din profil

Den sista punkten är oerhört viktig eftersom ditt företag tappar placeringar på Google med oregelbunden eller obefintlig uppdatering.

Genom att arbeta med Lenny Cay kan du vara säker på att din GBP-profil är optimerad för att nå så många potentiella kunder som möjligt.

Varför är det viktigt att synas på Google?

Idag är Google den mest populära sökmotorn i världen. När någon vill hitta information om ett företag eller en produkt är det sannolikt att de gör en sökning på Google. Därför är det viktigt för lokala företag att synas i sökresultaten på Google.

Om ditt företag inte syns på Google riskerar du att missa ut på potentiella kunder. I en allt mer digital värld är det viktigt att vara närvarande där dina kunder är, och det är på Google.

 

I en värld där kunder förväntar sig att kunna hitta information om företag och produkter med bara några få klick, är det de företag som syns på Google som har en fördel. De företag som inte syns riskerar att missa ut på potentiella kunder och därmed tappa marknadsandelar.

Sammanfattning

Det är viktigt för lokala företag att synas på Google Business Profile. GBP är ett effektivt sätt att nå potentiella kunder, bygga upp ditt företags varumärke och interagera med dina kunder. Genom att arbeta med en digital marknadsföringsbyrå som Lenny Cay kan du förbättra din GBP-profil och rankas högre i sökresultaten.

Om du inte syns på Google riskerar du att potentiella kunder missar att ditt företag finns och därmed tappar du marknadsandelar och till slut försvinner.

Du har inget att förlora på att kontakta Lenny Cay NU! Utan kunder kan du förlora allt!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Integritetspolicy